Getuigenissen

Debora 


Als Binnenlands geadopteerde heb ik 23 jaar lang gezocht naar mijn biologische roots, alvorens de waarheid te vinden. Mijn zoektocht was een échte uitdaging omdat mijn biologisch moeder loog over wie mijn vader was en een DNA-link die ik op MyHeritage vond, een verwant was van een buitenechtelijk kind. Benoit’s doortastendheid, kennis en professionaliteit zijn hier dé cruciale factoren geweest om uiteindelijk te vinden wie mijn biologische vader was, en dit op een jaar tijd. Deze kennis geeft me meer rust in mijn leven. Dit is onbetaalbaar.

Kathleen V, 


Van bij onze kennismaking waren het vooral Benny's gedrevenheid en doorzettingsvermogen die me opvielen. Ik geloof dat het essentiële eigenschappen zijn voor iemand die stamboomonderzoek doet. Er zijn verrassende dingen aan het licht gekomen over mijn familiegeschiedenis. Dingen die op hun beurt weer stof kunnen geven voor boeiende historische romans.

Kurt W, 


Het moet ergens op een dag in april 2019 geweest zijn dat ik Benoit leerde kennen. Da’s vrij laat in onze levens en carrières, als je weet dat we beiden toch eigenlijk grotendeels hetzelfde doen: altijd maar blijven zoeken. Benoit doet dat op zijn manier, ik op de mijne. Maar onze wegen hadden mekaar dus nog nooit gekruist. Tot ik op een dag zijn verhaal ontdekte in een krant. Ik las over zijn zoektocht. Maar tussen de regels door las ik vooral hoe Benoit iemand was die nooit opgaf. Vijfenveertig jaar lang had hij gezocht naar zijn eigen moeder. Tòt hij haar vond. Dat was bewonderenswaardig, op zijn minst. Maar hoe mooi, lang, intens, pijnlijk, hard of spannend die persoonlijke zoektocht ook was geweest, het was iets anders dat ervoor zorgde dat ik Benoit die dag contacteerde. Het was zijn gedrevenheid om ook zovele andere geadopteerden te helpen in die lange zoektochten naar de waarheid. Dàt beroerde me. Ik laat, omwille van het discrete karakter van mijn werk, niet veel mensen toe in mijn professionele inner circle. Maar we zijn toch een koffie gaan drinken, die aprildag in 2019. Ik leerde niet alleen een minzaam man kennen. Maar ook iemand die niet zal opgeven, ook al is zijn eigen zoektocht inmiddels ten einde. Voor zo iemand heb ik eindeloos veel respect. Kurt Wertelaers Bureau Van Meerbeeck

Monica V L, 


Benoît gaf de doorslag in mijn 27 jaar durende zoektocht naar mijn geboortemoeder door gericht en doortastend onderzoek te doen in de archieven van mijn geboortefamilie.

Zonder hem zou ik de juiste link nooit hebben kunnen vinden. Een levens veranderende inbreng waar ik hem altijd dankbaar voor zal zijn.

Cedric L,


Toen we op de redactie van Het Nieuwsblad in 2019 hoorden dat de beroemde Amerikaanse rockzanger Billy Corgan een Vlaamse afkomst had, en we op zoek wilden gaan die Vlaamse nazaten, hebben we de hulp ingeroepen van Benoit Vermeerbergen. Benoit spitte voor ons archieven uit, en stelde een lange stamboom op die de Ameriaakse miljonair uiteindelijk koppelde aan zo'n 60 landgenoten. Vlamingen die tot dan ook niet wisten dat ze verwant waren aan eenw ereldster. Dankzij Benoit konden we het verhaal vertellen hoe tussen 1873 en 1934 duizenden Vlamingen naar de VS vertrokken, en hoe er daardoor nog steeds een genetische band bestaat tussen mensen hier, en hun verre familie in Amerika.

Dorien V,


Benoît is een ongelofelijke genealoog en houdt écht van wat hij doet.
Ik sprak Benoît onder andere aan om me te helpen bij het zoeken naar mijn Joodse familie. Nadien heeft hij ook een aanzet gegeven om te zoeken naar mijn Vlaamse familie. Omdat ik zelf enorm geinteresseerd ben in genealogie nam hij me een beetje onder zijn vleugels, liet hij me de werking van archieven zien en liet hij me af en toe ook meezoeken naar gegevens. De do's en dont's, in's en out's werden al snel helemaal uitgelegd. Door hem ben ik nog steeds intensief bezig aan mijn familiegeschiedenis en ben ik nog gaan bijstuderen voor Archivaris. Benoît staat altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden. Een echte topper.